HOE WERKT HET…?

Algemene informatie: Revalidatie van de wervelkolom of neurologische aandoening

Meer en meer patiënten in Europa die medische hulp nodig hebben komen op een ​​lange wachtlijst. Door deze situatie verergerd uw situatie en u heeft tegenwoordig de mogelijkheid om de medische behandeling in het buitenland te laten uitvoeren. Hierdoor kan de wachtlijst worden vermeden. De medische behandelingen worden vaak volledig gedekt door de meeste zorgverzekeringen.

Het ziekenhuis Hospital Clinica Benidorm (HCB) en het revalidatiecentrum MedifitReha heeft een ‘luchtbrug’ in het leven geroepen om het medische toerisme van patiënten over de hele wereld naar Spanje makkelijker te maken.

Volgens de meest recente Europese wetgeving voor de gezondheidszorg, is het nu mogelijk om te kiezen in welk land van de Europese Unie u geholpen wilt worden. Het is wel noodzakelijk dat de kwaliteit van de gezondheidszorg in het gekozen land gelijk is aan of beter is dan die van uw eigen land. Naar aanleiding van deze opgelegde voorwaarden door deze nieuwe wetgeving, is het luchtbrug programma ontstaan. Aangezien onze zorg gelijk is of beter is dan in Nederland voldoen wij ruimschoots aan de voorwaarden.

Wij regelen bijna alles, u hoeft alleen in het vliegtuig te stappen op een vliegveld in Nederland. bij aankomst is alles voor u geregeld. U kunt zich hierdoor volledig richten op het terugwinnen van uw gezondheid.

Zonder taal barriere

Alle medisch specialisten in het Internationale Hospital Clinica Benidorm (HCB) en Revalidatiecentrum MedifitReha spreken Engels en Spaans. De meeste van hen spreekt ook Nederlands, Duits en/of Frans.

U heeft dus nooit een probleem met de communicatie in uw eigen taal, maar als dat zo is, hebben we een vertaler.

STAP 1) DIAGNOSE

Heeft u een rug, nek of neurologisch probleem en vereist dit een operatie en/of revalidatie behandeling? De interventie kan bestaan uit een intensief revalidatieprogramma wel of niet gepaard gaande met een chirurgische ingreep of toediening van medicatie. Wat er moet gebeuren hangt van uw persoonlijke situatie af. Neem contact met ons op en geef ons alle relevante informatie zodat wij u goed kunnen informeren.

STAP 2) KOSTEN

Uw zorgverzekering vergoed de medische kosten.

We hebben overeenkomsten met vele particuliere ziektekostenverzekeringen. Wij moeten ervoor zorgen dat aan de vereisten wordt voldaan, zodat uw zorgverzekering verplicht is de kosten te vergoeden. Net zoals ze de kosten na toestemming moeten vergoeden in Nederland.

Na deze toestemming, zullen wij contact met uw verzekering opnemen om de nodige afspraken te maken.

Vervolgens, ongeacht uw medische verzekering, zullen we u een gedetailleerde begroting geven van alle eventuele kosten.

STAP 3) VOORBEREIDING

Wij zullen het volgende voor u regelen: 

   • Alle documentatie en administratieve procedures met betrekking tot verzekeringen
   • De reis-en het transport van de luchthaven Alicante naar uw opname plaats
   • Persoonlijk advies en financiële afwikkeling 

Als u weer terug naar Nederland gaat zullen wij u alle relevante informatie en documenten meegeven.

STAP 4) UW REIS

Op de luchthaven van Alicante zal u worden opgehaald en naar uw bestemming worden gebracht. Hier wordt u naar uw kamer cq. appartement gebracht en wordt u van alle nodige informatie voorzien.

STAP 5) HET REVALIDATIECENTRUM

U kunt rechtstreeks naar het revalidatiecentrum MedifitReha worden gebracht of na de ziekenhuisopname. U heeft hier een luxe appartement tot uw beschikking. U kunt hier van maandag t/m zaterdag behandeld worden. Tijdens deze periode kunnen wij u een auto tot uw beschikking stellen. Zodat u samen met uw uw partner/begeleider kunt genieten van de mooie Costa Blanca.

Aan het einde van uw behandelperiode wordt u naar de luchthaven van Alicante gebracht waar u wordt geholpen met de baggagen en het inchecken.

U krijgt al de benodigde medische gegevens, zoals MRI, eindverslag, etc. mee of deze worden eventueel opgestuurd.

STAP EXTRA: CHIRURGISCHE INGREEEP (ALLEEN INDIEN NODIG)

Voorbereiding:

   • Twee uur voor de operatie krijgt u medicatie. Dit maakt zorgt ervoor dat u zich slaperig zult voelen.
   • U mag tijdens de operatie geen make-up, sieraden, bril of kunstgebit dragen.

Chirurgische ingreep:

Als de verdoving begint te werken, zal de operatie worden uitgevoerd door een team van chirurgen en onder toezicht van uw begeleidende arts. Tijdens de operatie worden antibiotica toegediend om het risico op infecties te verkleinen. De operatie duur varieerd per ingreep.

Na de Operatie:

Na de operatie wordt u meegenomen naar een uitslaapkamer waar u aan de bewakings- en controlere apparatuur ligt. Zodra u bent hersteld van de operatie wordt u naar uw kamer gebracht. Hier zullen de verpleegkundigen u verzorgen.

De dag na de operatie begint de revalidatie door een fysiotherapeut. Gelijk wordt er begonnen met mobilisaties en controle van de beweeglijkheid.